Faux fur jakke

Find din prisvenlige pels her

Du kan finde et stort udvalg af pelsjakker online hos disse danske forhandlere

 

Pelsjakker har været populære i rigtig mange år; vi har altid brugt pels som beklædning for at kunne holde varmen. Derudover har pels været brugt som et statussymbol, fordi prisen på pels er høj, mens udbuddet er lavt. Dog er der kommet utrolig meget fokus på miljørigtighed og dyrevelfærd, hvorfor pels er blevet noget, der er meget delte meninger om.

Der er mange delte meninger om, om det er i orden at bruge pels til fremstilling af tøj; det er nemlig både hårdt for miljøet og dyrene. Heldigvis er der kommet et glimrende alternativ til ægte pels: faux fur. Faux fur har mange af de samme egenskaber som pels, men det er mere miljørigtigt, og det bliver ikke fremstillet af dyr. Hos os finder du et stort udvalg af kvalitets faux fur jakker, der altså kan ses som et godt alternativ til ægte pelsjakker.

En jakke med historie

Ægte pelsjakker har altså en historie, der går langt tilbage i tiden. Sådan står det ikke til med faux fur jakker, som er noget nyere inden for tøjhistorie. Den første faux fur jakke blev fremstillet i 1929. Denne jakke var dog slet ikke på højde med ægte pelsjakker; den var hverken lige så varm eller lige så smuk. Til gengæld var den billigere, hvilket gjorde den meget mere tilgængelig for mange mennesker.

Efterfølgende er der blevet udviklet på ideen om en pelsjakke, der ikke er fremstillet af ægte pels. I 1940’erne og 1950’erne blev tekstilteknologien udviklet betydeligt, og her begyndte man at producere faux fur jakker, fremstillet på den måde, vi kender det i dag.

Først i 1990’erne blev faux fur dog rigtig populært. I dette årti lavede PETA, People for Ethical Treatment of Animals, deres første kampagne mod brugen af ægte pels til tøjproduktion. Denne kampagne gjorde indtryk på rigtig mange mennesker, som begyndte at tage afstand til brugen af pels. Samtidig begyndte flere store modehuse at bandlyse brugen af ægte pels i deres designs på baggrund af PETAs store arbejde med at oplyse og skabe opmærksomhed om brugen af pels i modeindustrien. 1990’erne er altså et vigtigt årti for kunstpelsens historie – her kom der i sandhed fokus på, at faux fur fandtes som et alternativ til ægte pels.

Hvad er en faux fur jakke egentlig?

Faux fur jakke, faux fur jacket, faux fur coat – internationalt er dette et kendt udtryk om en jakke, der er lavet af falsk pels; altså pels, der ikke kommer fra dyr. En faux fur jakke er derimod en jakke, der er lavet af polymere stoffer og bomuld eller uld. De polymere stoffer, oftest akryl og polyester, bliver brugt til at skabe selve ”pelsen”, mens bomulden eller ulden bliver brugt som base – altså selve jakken.

De polymere stoffer blandes under ekstremt tryk og varme, hvorefter der sker en kemisk reaktion. Den kemiske reaktion er det, der skaber pelsens struktur. Pelsen bliver så sat fast på selve jakken. Dette bliver gjort med en bestemt vævemetode.

Idet en faux fur jakke er fremstillet af fibre, er den nem at farve, klippe og style. Derfor er det også muligt at købe et væld af forskellige faux fur jakker; sorte, brune, grå, blå, pink, gule – ja, kun fantasien sætter grænser. Du kan få faux fur jakker, der ligner ægte pelsjakker til forveksling, og du kan få faux fur jakker, der tydeligvis aldrig har været i nærheden af et dyr.

Faux fur jakke – samme egenskaber som en pelsjakke

Før i tiden blev pels brugt, så vi mennesker kunne holde varmen. Senere blev pels dog også til en eftertragtet vare, der var svær at få fat i; udbuddet var lavt og prisen var høj. I dag bliver pels stadig brugt som overtøj, for at vi mennesker kan holde varmen – men pels bliver i høj grad også brugt til at vise eksklusivitet og status.

En faux fur jakke har på mange måder de samme egenskaber, som en ægte pelsjakke har. Tekstilteknologien er i dag så veludviklet, at vi ikke længere behøver ægte pels for at kunne holde varmen. Der findes meget tøj, der kan holde os varme – en faux fur jakke er heriblandt. Derudover er faux fur jakke-producenterne i dag så dygtige, at det kan være svært at skelne mellem en pelsjakke og en faux jakke. Man kan altså sagtens vise eksklusivitet med en faux fur jakke, da man kan få mange varianter, der ligner ægte pelsjakker. Spørgsmålet er så blot: er det virkelig nødvendigt at dyr skal lide, så du kan få en ægte pelsjakke?

Klæd dig på med god samvittighed

I PETAs kampagner i 1990’erne viste de blandt andet nogle af de store modehuse, hvordan dyr blev behandlet på pelsfarme i Kina. Dette fik modehuse som Chanel og Tommy Hilfiger til at stoppe med at designe tøj med pels. Flere har sidenhen fulgt i deres fodspor; for dyrene på pelsfarmene lider. Ikke alle dyr, der bliver brugt til pels, har haft et dårligt liv. Man kan dog stadig diskutere, om det er etisk korrekt, at dyr skal lade livet for at vi kan få tøj på kroppen – især når det ikke er nødvendigt. Der findes alternativer til pels – alternativer, der er gode for miljøet og dyrevelfærden. Så hvorfor ikke bruge alternativerne og udelukke pelsen?

I vores store udvalg af faux fur jakker, finder du mange rigtig gode alternativer til ægte pelsjakker. Der er både jakker, der ligner ægte pels, og jakker, der er mere sprælske og skøre. Med en faux fur jakke kan du klæde dig på med god samvittighed velvidende, at ingen dyr har lidt for fremstillingen af din jakke.

Pris og kvalitet hænger ikke (altid) sammen

Ægte pelsjakker er utrolig dyre, og det er derfor ikke alle, der har råd til at købe sådan en. En faux fur jakke er betydeligt billigere. Det betyder dog ikke, at kvaliteten er dårligere. Mange faux fur jakker er i en glimrende kvalitet, der kan leve op til standarden for en ægte pelsjakke. Kvaliteten afhænger selvfølgelig af producenten og forhandleren – vi forhandler dog kun faux fur jakker i god kvalitet.

Kvaliteten af jakkerne bliver sikret og testen gennem hele produktionen, så du kan være sikker på at købe en ordentlig faux fur jakke i god kvalitet hos os. Kvaliteten bliver testet for at sikre, at der ikke er kemikalier i stoffet. Værdierne bliver derfor målt, så du er sikker på ikke at iføre dig noget, der er skadeligt for din krop.

Sådan holder du din faux fur jakke pæn

Hvis du køber en faux fur jakke, har du mulighed for at pleje den, så den holder sig pæn længere. Det samme kan du gøre med ægte pels – dog i et meget begrænset omfang. Ægte pels kan ikke rengøres, og ægte pels er ikke særlig modtagelig over for det danske vejr, som er meget vådt og omskifteligt. En faux fur jakke er derimod nem at rengøre. De fleste faux fur jakker må vaskes i hånden – nogle jakker må endda vaskes i vaskemaskinen ved lave temperaturer og mildt vaskemiddel.

For at holde din faux fur jakke så pæn som muligt, kan det være en god ide at vaske den så lidt som muligt. Hvis din faux fur jakke bliver beskidt eller lugter, er det ikke noget problem at vaske den – og det er ikke noget, du skal være bange for at gøre. Hvis du har været til fest, og din faux fur jakke lugter af røg eller andet, kan du dog hænge den til udluftning udenfor, inden du vasker den. Måske kan den friske luft tage lugten – og således slipper du for at vaske jakken.

Vi har et stort udvalg – altid

Hos os finder du altid et stort udvalg af faux fur jakker. Vi bestræber os på at udvikle os og udvide vores sortiment, så her altid er noget for enhver smag. Det skal være muligt at finde den perfekte faux fur jakke hos os. Der findes et væld af smukke faux fur jakker, og vi vil være dem, der har de smukkeste. Er du på jagt efter en ny jakke, du kan iklæde dig med god samvittighed, skal du blot gå på jagt i vores store sortiment for at finde den helt perfekte faux fur jakke: sort, grå, blå eller en fjerde farve – vi har det meste.

Vi ønsker at give dig de bedste betingelser for at finde den helt perfekte faux fur jakke, så vi forsøger hele tiden at differentiere os, så vi har jakker for enhver smag og til enhver stil.

God kvalitet til lave priser

Vi har før været inde på det – men vi tilbyder altid lækre kvalitetsjakker til lave priser. Vores jakker har været igennem kvalitetskontroller, så du er sikker på at få en ordentlig vare, når du bestiller din jakke hos os.

Vi bestræber os på altid at have konkurrencedygtige priser – fordi det skal være muligt for alle at købe alternativer til ægte pels. For at gøre faux fur mere tilgængeligt er det altså nødvendigt, at priserne er det.